Välkomstbrev
Uppstartsbrev
Vilken drömstart! Grattis till din plats på utbildningen Byggnadsingenjör Infrastruktur
Välkommen till ditt nästa steg i karriären! Efterfrågan på Byggnadsingenjörer inom infrastruktur är stor och med din potential och din drivkraft har du en ljus framtid framför dig.
Jag heter Madelene Stassais och är utbildningsledare för din utbildning. En av mina viktigaste arbetsuppgifter är att, tillsammans med företag från branschen, se till så att utbildningen ger rätt kompetens och håller den höga kvalitet som krävs för att du ska kunna jobba i den yrkesroll som utbildningen leder till.
I det här brevet har jag samlat ihop den information som du behöver just nu. Läs igenom i lugn och ro så hör jag av mig igen v 32 med mer information om upprop och utbildningsstart. Och du, boka redan nu in uppropet i kalendern – det är först där du bekräftar din plats.
Din resa mot drömjobbet har äntligen börjat!
Uppropet sker digitalt via länk den 23 augusti kl.14:00-14:45
Uppropet är obligatoriskt för att få plats på utbildningen. Länken till uppropet skickas till dig under vecka 33, i ett meddelande på yh-antagningen.se
Ett steg närmare ditt nya drömjobb! Det innebär upprop och terminsstart på Nackademin
Varmt välkommen ombord till din utbildningsplats och ditt nya team!
Nu är det inte långt kvar till upprop och första dagen på ditt nya drömjobb. I det här brevet har jag samlat praktisk och viktig information inför uppropet och din onboarding. Jag vill återigen påminna dig om att det är först på uppropet som du bekräftar din plats på utbildningen. Vi ses snart!
Uppropet sker digitalt via länk den 23 augusti kl.14:00-14:45
Uppropet är obligatoriskt för att få plats på utbildningen. Närvarar du inte på uppropet så går din utbildningsplats vidare i turordning till de reserver som närvarar. Länken till uppropet skickas till dig under vecka 33, i ett meddelande på yh-antagningen.se.
Allmänt
Praktisk info
Hitta hit
Om utbildningen
Du lär dig det branschen behöver- i ett högt och kul tempo
På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Utbildarna du möter är inte anställda på Nackademin, utan konsulter som kommer in i specifika kurser och bidrar med deras spetskompetens. Dina schemalagda tillfällen ger dig därför en unik inblick och kunskap direkt kopplat till din kommande yrkesroll.
För att säkerställa att utbildningen leder till rätt kompetens och arbete finns en tillsatt ledningsgrupp som består av företag från branschen. Helt fantastiskt tycker vi!
Prova på din karriär innan examen
Praktik är hela grejen och learning by doing är vår princip. Vilket innebär att utbildningen består av 1/4 dels LIA-praktik ( lärande i arbete ) och ett examensarbete som du gör på ett företag. Ett tips är att redan nu fundera var din drömplats på din LIA-praktik skulle vara.
Undervisning och projektarbeten måndag – fredag
Utbildningen är på heltid och du behöver lägga cirka 40 timmar i veckan på dina studier, där 2–3 dagar består av schemalagd undervisning. Under utbildningens gång kommer du och dina framtida branschkollegor arbeta i grupparbeten och/eller i olika projektarbeten, där du förväntas delta aktivt för att förbereda dina kunskaper för yrkesrollen.
CSN
Du kan ansöka om studiemedel när du har fått plats på en utbildning, men du kommer inte att få någon utbetalning förrän du lämnat studieförsäkran samt att vi har rapporterat att du påbörjat dina studier. CSN-rapporteringen görs första dagen på studieperioden, alltså den 28 augusti. Du kan enbart ansöka om CSN för första studieperioden till att börja med. För att inte bli återbetalningsskyldig till CSN är det viktigt att du har klarat alla kurser under denna period.
Studieperioden för denna utbildning ( när du ska söka CSN ) är mellan 2023-08-28 – 2024-05-31
Schema
Ditt schema får du tillgång till v.32 i ditt uppstartsbrev. Tänk på att schemat är preliminärt och kan ändras med kort varsel.
Kurslitteratur
Mycket av utbildningsmaterialet finns tillgängligt online och distribueras löpande under kurserna då det inte alltid finns någon specifik kurslitteratur. Vi informerar om eventuell kurslitteratur löpande innan respektive kursstart.
Minimikrav för dator
Processor: minst Intel Core i5 eller motsvarande, om möjligt gärna i7 eller bättre och SSD-disk
Skärm: 13-17”
Hårddisk: minst 500 GB eller SSD 128-256
Minne: Minst 8 GB RAM, helst 16 GB
Operativsystem: Windows 10 eller likvärdigt
Internetuppkoppling: Bör ej understiga 10mbit ( delad surf från mobilen är inte att föredra ).
Pedagogiskt stöd
Har du behov av pedagogiskt stöd i undervisningen är det viktigt att du hör av dig redan nu eftersom allt stöd behöver ansökas om och planeras i förväg. Läs mer här.
Hitta hit
Adress: Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna.
Telefon: till studentexpeditionen: 08-466 60 00
E-post: expeditionen@nackademin.se
Buss: 53 och 72 stannar utanför Nackademin. Hållplatsen heter Karolinska institutet västra.
Pendeltåg: Stockholm Odenplan + buss 53 och 72 till hållplats Karolinska institutet västra.
T-bana: St. Eriksplan + 15 min gångväg.
Parkering: Precis utanför Nackademin finns det en avgiftsbelagd parkering som hanteras av Aimo park. Det finns även ett parkeringshus i närheten vid namn Skruven.
Intro
Praktisk info
Hitta hit
Vad händer efter uppropet?
Registrering
Direkt efter uppropet blir du registrerad i vårt administrativa system. När registreringen är klar kommer du att få ett e-postmeddelande från vår expedition med instruktioner på hur du skapar ett lösenord och får tillgång till ditt Nackademin e-postkonto, samt vår studentportal där du hittar information om utbildningen och kursmaterial för den kommande terminen.
Intromöte nr 1 med dina branschkollegor
Den 24 augusti kl 14.30-15.30 träffar du dina branschkollegor och mig för en kort första introduktion om utbildningen. Introduktionen tar ca 60 minuter och sker på Nackademin i Solna. Vår personal möter dig vid huvudentrén och visar dig till rätt sal. I anslutning till denna träff kommer du även att fotograferas till våra system.
Uppropet
Länk samt instruktioner om hur du ansluter till uppropet skickas till dig under vecka 33, i ett meddelande på yh-antagningen.se.
Uppropet är obligatoriskt för att få plats på utbildningen. Närvarar du inte på uppropet så går din utbildningsplats vidare i turordning till de reserver som närvarar.
Schema
Här hittar du ditt kommande schema. Använd din klassförkortning ( BANG23 ) och den tidsperiod du vill se. Observera att detta är ett preliminärt schema som kan komma att ändras.
CSN
Du kan ansöka om studiemedel när du har fått plats på en utbildning, men du kommer inte att få någon utbetalning förrän du lämnat studieförsäkran samt att vi har rapporterat att du påbörjat dina studier. CSN-rapporteringen görs första dagen på studieperioden, alltså 28 aug. Du kan enbart ansöka om CSN för första studieperioden till att börja med. För att inte bli återbetalningsskyldig till CSN är det viktigt att du har klarat alla kurser under denna period.
Studieperioden för denna utbildning ( när du ska söka CSN ) är mellan 2023-08-28 – 2024-05-31
FAQ
Läs även vår FAQ – där vi samlat vanliga frågor och svar inför terminsstarten på Nackademin.
Hitta hit
Adress: Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna.
Telefon: till studentexpeditionen: 08-466 60 00
E-post: expeditionen@nackademin.se
Buss: 53 och 72 stannar utanför Nackademin. Hållplatsen heter Karolinska institutet västra.
Pendeltåg: Stockholm Odenplan + buss 53 och 72 till hållplats Karolinska institutet västra.
T-bana: St. Eriksplan + 15 min gångväg.
Parkering: Precis utanför Nackademin finns det en avgiftsbelagd parkering som hanteras av Aimo park, information om den hittar du här. Det finns även ett parkeringshus i närheten vid namn Skruven, mer info om det finns här.
Madelene Stassais
Utbildningsledare Byggnadsingenjör Infrastruktur
Varmt välkommen till Nackademin.
Med vänlig hälsning,
Madelene Stassais
madelene.stassais@nackademin.se