HemBästa tipsen till dig som pluggar på distans
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Bästa tipsen till dig som pluggar på distans

DISTANSUTBILDNINGAR. Distansstudier ger människor över hela landet med olika livssituationer möjligheten att kunna läsa sin drömutbildning. Rapporter visar också att allt fler tittar mot utbildningar och kurser att göra på distans*, men det finns en del falluckor som kan dyka upp i samband med distansstudier.

Därför har vi här samlat de bästa tipsen kring att läsa på distans från utbildare och nuvarande studenter på Nackademin för att din studietid ska bli så bra som den kan bli!


1. Avsätt tid varje dag för att studera – och rucka inte på det!

Fördelen med att plugga på distans är att du själv kan lägga upp din studietid utefter ditt eget liv, däremot är mängden tid som ska läggas ner densamma. Sätt upp ett schema som passar dig och håll dig till det. Om du skjuter upp ett inplanerat pluggtillfälle betyder det att du behöver klämma in det på någon av dina andra schemalagda dagar, eller än värre på en dag du tänkt vara ledig.

Så sätt igång med kursen direkt, sätt tydliga deadlines och se till att en bit av dagen alltid är vigd till pluggandet. Att sitta sista veckan med hela kursens uppgifter är för tufft även för den vassaste av läshjärnor.

2. Utnyttja de resurser som finns!

Både utbildare och studiematerial finns där för din skull, utnyttjar du inte detta går du miste om massor av fördelar. Se till att du har viktiga kontaktuppgifter, logga in på läroplattformen ofta för att se vad som händer och var inte rädd för att ställa frågor till dina lärare och utbildare!

3. Interagera med dina klasskompisar!

En annan väldigt viktig sak är att du vågar ta kontakt med dina klasskamrater. Du är inte ensam om att vara nervös över att börja en ny utbildning och i början kan all information kännas överväldigande. Då är det alltid bra att kunna bolla saker med andra i klassen. I många fall har klasskamraterna snabba svar på frågor som gör att du snabbare kan ta dig vidare när du har fastnat.

Att nätverka har blivit mer regel än undantag i dagens yrkesliv, se till att inte glömma bort det när du pluggar på distans. Dina klasskamrater är också dina framtida branschkollegor! Skapa en Facebookgrupp där ni kan interagera, bygg en LinkedIn-profil och vidga ditt nätverk redan under studietiden!

4. Skapa en studieplats perfekt för dig, variation förnöjer!

Oavsett var du studerar är arbetsmiljön väldigt viktig, du behöver en studieplats som passar dina egna behov. Vare sig du vill sitta vid ett ordnat skrivbord eller ligga i soffan i morgonrocken är det viktigt att du skapar, och har en tanke med, din studieplats för att den ska fungera så bra som möjligt för dig. Att ha en hörna, ett rum, eller ett skrivbord hemma avsatt för studier kan hjälpa dig att skilja pluggtid från hemmalunk.

Testa även att byta miljö för att inte fastna hemma dagarna i ända. Kanske har du någon klasskamrat som bor i närheten som du kan sitta med, eller testa på ditt lokala bibliotek. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till distansstudier så prova dig fram till ditt ultimata framgångsrecept.

Med ett stycke engagemang och struktur kan tiden som distansstudent bli en härlig sådan som förenklar livspusslet rejält. En avklarad distansutbildning ser dessutom bra ut på ditt CV, det visar på disciplin och att du kan ta eget ansvar!

Läs mer om våra distansutbildningar och distanskurser här.

 

* https://www.studentum.se/studentrapporten-2020-18849, s.18, hämtad 2020-09-09

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär